BURSA / NİLÜFER - Duyum İşitme Engelliler Ortaokulu

Haz

Bu ayki etkinliklerimizde öğrencilerimiz balon patlatma oyunu ile eğlendiler.

Haz

Çevre Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizle birlikte çevre temizliği, ağaçların, çiçeklerin sulanması gibi çeşitli etkinlikler yaptık.

May

Okulumuz Fen Bilgisi öğretmeni Mehmet Ali Dölek in yürüttüğü "Ben Çocuğum Haklarımla Varım" etwinning  Projesi kapsamında proje öğrencilerimize yönelik bir webinar düzenlendi. Türkiye'den 4 şehir ve 10 okul ile Avrupa birliğine üye 4 ülkeninde katılımıyla yapmış olduğumuz proje kapsamında düzenlenen webinar etkinliği ile çocuklar hem eğlenerek kaliteli zaman geçirdi hemde sahip oldukları çocuk hakları konusunda bilgi sahibi olma fırsatı buldular.

Webinarda  Müzik öğretmeni ve Orff-schulwerk eğitmeni  Nilay Beceren ve Ressam Hafize Öngüç liderliğinde  çocuklarımız resim ve müzik etkinlikleri ile oyunlar oynayarak  hem keyifli bir gün geçirdiler hem de haklarını öğrendiler.

BM Çocuk Hakları Sözleşmesinin 31.maddesi Çocuğun Dinlenme, Boş Zaman Değerlendirme, Oynama ve Yaşına Uygun Eğlence (Etkinliklerde) Bulunma ve Kültürel ve Sanatsal Yaşama Serbestçe Katılma Hakkı'nı tanımaktadır.